Известие

Collapse
No announcement yet.

Тампон на преден долен носач

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Тампон на преден долен носач

Поръчах си ги тия тампони, ама никак не ми харесва, че влизат прекалено лесно. Не че съм сигурен, но си мисля, че тия тампони трябва да се набиват с преса и да са абсолютно плътно легнали, но тия които ми доставиха си влизат с двата пръста само като ги натиснеш.
    Attached Files
    166 2.4 JTD

Да колега не е нормално да влизат толкова лесно.Скоро сменях на моята кола и се набиват доста плътничко с пресата.Моите ги купих от ЕВРО 07 за около 25 лева.А твоите освен да ги прекапиш внимателно с це-о-то.
    5 Ланчии зад гърба си!
    И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Има една подробност - когато ги свалях тези носачи от снимката миналата година, майстора твърдеше, че това са оригиналните носачи, което не ми се вярва, защото това означава, че са били на 8 години тогава.
      Демек сега се надявам на носачите, които аз сменях да станат тия тампони
      166 2.4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от SoHm Покажи съобщение
        Има една подробност - когато ги свалях тези носачи от снимката миналата година, майстора твърдеше, че това са оригиналните носачи, което не ми се вярва, защото това означава, че са били на 8 години тогава.
        Демек сега се надявам на носачите, които аз сменях да станат тия тампони
        Може и да са оригиналните. Моите бяха такива...10 годишни, но нали се сещаш в нормалните държави по какви пътища са карани. Така, че не се учудвай, ако наистина са били оригиналните и са изкарали 8 години.
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
          Да колега не е нормално да влизат толкова лесно.Скоро сменях на моята кола и се набиват доста плътничко с пресата.Моите ги купих от ЕВРО 07 за около 25 лева.А твоите освен да ги прекапиш внимателно с це-о-то.
          Ще се стопи гумата безсмислено е.На 156 знам че се два размера и вероятно се получава по същия начин и при нас-166 с два размера.
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 1999г. сближена с едно дърво-разпродава се!!!
          Alfa Romeo 166 2,4 JTD 136к-с 2000г.

Comment

Твърде вероятно е отворите на старите носачи да са се разширили след толкова ползване и затова да има луфт при поставянето на новите втулки.
            Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
            Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
            Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
            sigpic

Comment

И аз това щях да кажа... днес сменях тампоните на стабилизиращата щанга и установих че са 2 размера - мисля че бяха 21 и 24. Същото може и да е и при носачите а може да зависи и от марката.
              безплатни обяви
              Моята 166

Comment

Това което може да се направи е с шило за центроване"център" да почнеш да правиш центърчета по цялата повърхност на втулката.Трябва да стане на пъпки и колкото са по-гъсти толкова по-добре.Така втулката ще влезе с някаква стегнатост.Имах същия проблем с тампоните на задните напречни щанги и така си пеших проблема.Тампоните се скапаха за норматив разбира се и при следваща смяна нямах проблем с новите втулки.Влезнаха си стегнато.Може би втулките са били други или не са били предназначени за там.
                Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                Opel Astra J
                ex:
                Alfa Romeo 164 2.5TD
                Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Working...
                X